Dr. Mikola Zoltán
ügyvéd

Mikola Ügyvédi Iroda

4400 Nyíregyháza, Szent István utca 3.
https://www.ugyved.net/dr.mikola.zoltan
Tel +36 42 410 417
Mobil +36 70 274 9004
E-mail ugyved.mikola[kukac]upcmail.hu
Web www.drmikola.hu
2006 ügyvédi tevékenység kezdete

Szakterületek

agrárjog bevándorlási jog biztosítási jog családjog csődjog, felszámolás építési jog gazdasági jog ingatlanjog kártérítési jog kereskedelmi jog követeléskezelés közbeszerzés közigazgatási jog munkajog nemzetközi magánjog orvosi műhibák polgári jog szellemi alkotások joga szerzői jog szövetkezeti jog társasági jog végrehajtási jog öröklési jog

Bemutatkozás

Ügyvédi Irodámat azzal a céllal hoztam létre, hogy Megbízóim jogi problémáit megelégedésükre, ügyfélközpontúan és professzionálisan oldjam meg. Megítélésem szerint mindez magában foglalja a magas szakmai színvonalat, a hatékony, azaz gyors és pontos ügyintézést, valamint a korrekt tájékoztatást, mivel e jellemzők csak együttesen eredményezhetik az ügyfél és az ügyvéd közötti kapcsolat alapját képező bizalom kialakulását.
Mindezeket szem előtt tartva, ügyfeleimet Nyíregyháza belvárosának szívében, a Luther-Házban, az 1. helyrajzi számú Evangélikus Templom tőszomszédságában, a Szent Isván u. 1. I/3. szám alatti ügyvédi irodámban, az ügyvédi hivatáshoz méltó, kulturált körülmények között fogadom.
Felelősségbiztosítással a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél rendelkezem.

Önéletrajz

Az alapító első munkahelye a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság volt, ahol a végrehajtói szakvizsga sikeres letétele után bírósági végrehajtó volt. Első diplomáját az – akkor még – Államigazgatási Főiskolán szerezte. Ezután az Illetékhivatalnál helyezkedett el, ahol több mint hét évig dolgozott. Itt tette le a közigazgatási szakvizsgát is. Szakterülete az illetékkiszabás mellett a végrehajtás, a végrehajtási jog volt.
A Szegedi Tudományegyetem (korábban József Attila Tudományegyetem) Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi doktorátust. A jogi egyetem elvégzése után két ügyvédi irodában is volt ügyvédjelölt, de dolgozott a Munkaügyi Központ Jogi Osztályán, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségének Jogi Osztályán is. Itt feladata a támogatásban részesítettek által lefolytatott közbeszerzési eljárások ellenőrzése volt.
Az öt éves ügyvédjelölti és közigazgatási, közbeszerzési szakmai jogi gyakorlat és tapasztalat megszerzését követően 2006 évben felvételt nyert a Nyíregyházi Ügyvédi Kamarába egyéni ügyvédként 2012-ben megalapítja a Mikola Ügyvédi Irodát. Ügyvédként hivatalos közbeszerzési tanácsadó tevékenységet is ellát, a közbeszerzés területén szerzett több mint tíz éves szakmai tapasztalata alapján. A közbeszerzési feladatok hatékony ellátása érdekében az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Jog Továbbképző Intézet keretében posztgraduális képzés keretében közbeszerzési szakjogász képzésen vesz részt.