Dr. Madarassy Tamás
ügyvéd

Madarassy Ügyvédi Iroda

1117 Budapest, Váli u. 4. IV/2.
https://www.ugyved.net/dr.madarassy.tamas
Tel +36 1 786 2003
Mobil +36 20 993 5371
E-mail tamas.madarassy[kukac]madarassy-legal.com
Web www.madarassy-legal.com
2003 ügyvédi tevékenység kezdete

Szakterületek

biztosítási jog csődjog, felszámolás gazdasági jog informatika ingatlanjog kártérítési jog kereskedelmi jog közbeszerzés munkajog pénzügyi jog polgári jog szellemi alkotások joga társasági jog választott bíráskodás

Beszélt nyelvek

angol német

Bemutatkozás

Irodánk küldetése és sikerének alapja, hogy jogi tanácsaink személyre szabott, hatékony és gyakorlati választ adnak Ügyfeleink üzleti problémáira.
A folyamatosan bővülő, szerteágazó tevékenységű hazai és nemzetközi ügyfélkör igényeinek kielégítése érdekében szolgáltatásaink alapvetően a gazdasági jogterületet ölelik fel. Jogi tanácsadási és képviseleti gyakorlatunk magába foglalja a klasszikus polgári jogi jogterület valamennyi válfaját, így különösen a társasági-, ingatlan-, munka-, IT- és szerzői/szellemi alkotások jogát. Mindezeken túl rendszeresen képviseljük ügyfeleink érdekeit közbeszerzési és peres eljárásokban, valamint közigazgatási ügyekben, de tevékenységünk kiterjed a civil szféra igényeinek kielégítésére és magánszemélyek kiszolgálására is.

Önéletrajz

Mindig is a kitartás és a céltudatosság jellemzett. Az egyetemen többször is köztársasági ösztöndíjjal jutalmaztak, mivel az eredményeim alapján a legjobb 1%-ba tartoztam, továbbá a polgári jogi TDK vezetésére, valamint polgári jogi tanszéken betöltött vezető demonstrátori tisztemre tekintettel. A tanulás mellett már több ügyvédi irodában is dolgoztam, valamint a tőzsde jogi bizottságában taggá váltam. A Madarassy Ügyvédi Iroda 2002. év végén történt megalapítását megelőzően több nagyobb ügyvédi irodában tevékenykedtem jelöltként, majd ügyvédként. Alkalmam nyílt több külföldi egyetemi mesterképzésében is részt venni, így tökéletesítve idegen nyelvi tudásomat.
8 évig dolgoztam a Corvinus egyetem üzleti jogi tanszékének adjunktusaként, illetve 6 évig tanítottam különböző felsőoktatási intézményekben angol nyelvű jogi kurzusokon. Jelenleg szakvizsga cenzorként veszek részt a jogászképzésben.
Szabadidőmet elsősorban sportolással, zenével, illetve a családommal töltöm.

Képesítés

Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJTK, Budapest (1993-98)
Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem (Jogász-közgazdász posztgraduális képzés)
Universität Hamburg, Németország és Universite d’Aix – Marseille III, Franciaország (LLM – Masters in Law and Economics)
Technische Universität Dresden, Németország (LL.M. – EU jog)
University of European Studies, Torino, Olaszország – Nemzetközi kereskedelmi jogi tanulmányok
PhD tanulmányok (corporate governance)