Dr. Benedek Csaba
ügyvéd

1053 Budapest, Károlyi utca 11.
https://www.ugyved.net/dr.benedek.csaba
Tel +36 1 267 3704
Mobil +36 30 383 1802
E-mail info[kukac]drbenedek.hu
Skype drbenedek
Web www.drbenedek.hu
2007 ügyvédi tevékenység kezdete

Szakterületek

adatvédelem biztosítási jog családjog gazdasági jog ingatlanjog kártérítési jog követeléskezelés közigazgatási jog munkajog nemzetközi magánjog orvosi műhibák polgári jog szellemi alkotások joga szerzői jog szövetkezeti jog társasági jog TB biztosítási jog végrehajtási jog öröklési jog

Beszélt nyelvek

angol

Bemutatkozás

Dr. Benedek Csaba ügyvéd vagyok.
A jogi pályán eltöltött 15 éves szakmai gyakorlattal Budapest belvárosában várom ügyfeleimet. A https://www.drbenedek.hu/ címen elérhető honlapomon a szolgáltatással kapcsolatban minden részletes információt megtalál.
Célom, hogy a hozzám fordulók jogi problémáit megelégedettségükre; ügyfélközpontúan és professzionálisan oldjam meg. Megítélésem szerint; mindez magában foglalja a magas szakmai színvonalat; a hatékony; azaz gyors és pontos ügyintézést; valamint a korrekt tájékoztatást; mivel e jellemzők csak együttesen eredményezhetik az ügyfél és az ügyvéd közötti kapcsolat alapját képező bizalom kialakulását.

Kiemelt szakterületek:

Ingatlan
Mint az ingatlanjog területén tapasztalt ügyvéd kiemelten foglalkozom az ingatlan átruházás (pl. ingatlan adásvétel, ingatlan ajándékozás, ingatlan csere) kérdéskörével. Amennyiben Ön például ingatlan adásvétel előtt áll, vagy ingatlanokkal, társasházakkal összefüggő egyéb jogi kérdése, vagy problémája van, válassza az Ingatlanjog menüpontot. Itt részletes információkat talál arról, hogy miben lehet az Ön segítségére egy tapasztat ingatlanjogász, ingatanos ügyvéd. Itt azonban nemcsak az ingatlan eladás vagy lakásvásárlás témájával kapcsolatban találhat információkat, hanem például a társasházak jogügyleteivel és a társasház működésével összefüggésben is. Mivel az ingatlan adásvétel ügyvéd közreműködését igényli, erre vonatkozóan külön menüpontot hoztam létre. Ha kifejezetten az ingatlan adásvételi szerződés összefüggéseivel kapcsolatos tájékoztató érdekli, kattintson a bal oldali menüsorban, vagy az Ingatlanjog menüpont alatt megjelenő ingatlan adásvétel, ingatlan adásvételi szerződés és az ügyvéd megnevezésű elnevezésű menüpontra.

Társasági jog, cégalapítás, cégmódosítás, cégeljárás
Amennyiben Ön cégalapítás, gazdasági társaság (pl. Kft. Bt.) alapítása, vagy egy meglévő korlátolt felelősségű társaság, betéti társasággal összefüggésben az alapító okirat, társasági szerződés módosítása kapcsán érdeklődik, a Társasági jog, cégeljárás, cégalapítás, cégmódosítás menüpontban szerezhet információkat. Itt olvashat az ezzel összefüggő jogi szolgáltatásról és a cégbíróság előtti cégeljárással összefüggő ügyvéd által ellátott tevékenységről.

Családi jog, válóper
Ügyvédként nagyon gyakran járok el a családi jog körébe sorolható ügyekkel kapcsolatban. Ezért, mint családjogi ügyvéd, külön menüpontot hoztam létre Családjogi ügyek, a tapasztalt válóperes ügyvéd szerepe címmel. Itt tájékozódhat például egy válás, válóper kapcsán jellemzően felmerülő, sok esetben ügyvéd, vagy családjogász közreműködését igénylő kérdésekről. Így a vagyonmegosztás szabályairól, az élettársi, vagy házassági vagyonjogi szerződés, továbbá a tartásdíj fizetési kötelezettség témájával összefüggő, általam ellátott ügyvédi tevékenységről.

Munkajog
A Munkajog, felmondás – a munkajogász lehetőségei elnevezésű menüpontban olvashat a munkaviszony és az egyéb foglalkoztatási jogviszony (közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálati tisztviselő, kormánytisztviselő) legfontosabb szabályairól. Ezen belül információkat talál a munkaviszony létrehozásáról, a munkaszerződés jelentőségéről, továbbá a munkáltató és munkavállaló jogai és kötelezettségei vonatkozásában is. Mint munkajogi ügyvéd nagyon gyakran járok el a munkaviszony megszűnése és a munkaviszony megszüntetése kérdésével kapcsolatban. Különösen a felmondás és a közös megegyezéssel történő megszüntetés témájával összefüggésben. Itt tudhatja meg azt is, hogy az Ön konkrét ügyében mit tehet egy tapasztalt munkajogász, munkaügyi ügyvéd.

Öröklés
Az Öröklés, öröklési jog, hagyatéki eljárás, végrendelet megjelölésű menüpontban az öröklés témaköréről olvashat. Itt kaphat tájékoztatást a törvényes öröklés rendje, a végakarat érvényesülése kapcsán felmerülő kérdésekről. Olvashat a végintézkedés, a végrendelet, a tartási és öröklési szerződés, továbbá a kötelesrész jogi vonatkozásairól és a hagyatéki eljárás kérdésköréről. Megtudhatja azt is, hogy melyek az alapvető különbségek a tartási, eltartási szerződés és az öröklési szerződés között. Választ talál arra, miben segíthet Önnek egy, a hagyatéki eljárás és az öröklés témakörében jártas ügyvéd, öröklési jogász.

Képesítés

Szegedi Tudományegyetem - jogász szak - 2001 - Cum Laude
Közigazgatási szakvizsga - 2004 - kiváló
Jogi szakvizsga - 2006 - jeles

Szakmai háttér

2001-2003 OEP JNSZ Megyei Egészségbiztosítási Pénztár - jogi előadó
2003-2007 OEP JNSZ Megyei Egészségbiztosítási Pénztár - jogi osztályvezető
2007- Dr. Benedek Csaba ügyvéd - Budapest