Dr. Császár Barbara
ügyvéd

Dr. Császár Barbara egyéni ügyvéd

1185 Budapest, Barics Pál u. 25.
https://www.ugyved.net/dr.csaszar.barbara
Tel +36 1 290 1950
Mobil +36 30 859 9946
E-mail dr.csaszar.barbara[kukac]gmail.com
Web drcsaszariroda.5mp.eu

Szakterületek

biztosítási jog ingatlanjog kártérítési jog közlekedési jog szabálysértési jog termékfelelősség öröklési jog

Beszélt nyelvek

német

Bemutatkozás

2004. januárjában a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar jogász szakának nappali tagozatán szereztem jogi diplomát, majd az ügyvédjelölti időszakot sikeres jogi szakvizsgával lezárva (2007), ügyvédi tevékenységemet 2008 év elején kezdtem meg egyéni ügyvédként.
Életem során már gyermekkoromban meghatározó helyet töltött be a gépjárművek világa iránti csodálat, amely az évek múltával szenvedéllyé érett, és ily módon jogi szakterületem megválasztásában is alapkövet jelentett.
Célul tűztem ki, hogy Ügyfeleim jogos érdekeit a biztosítási és közlekedési jog területén versenyképes színvonalon képviseljem, ezért műszaki tanulmányokat folytattam, és 2010-ben az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán gépészmérnök szakon, autótechnika szakirányon gépészmérnöki végzettséget szereztem.
Fontos pontjává vált életemnek, hogy az ügyvédi tevékenységem mellett az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar felkérése alapján a karon - az országban elsőként és egyedüliként indult - veterángépjármű restaurátor szakmérnök képzés keretében a hallgatók ismereteit előadásaim révén gyarapíthatom a "Hibafelvételezés és dokumentáció - Jármű jog" című tárgy keretében.
Speciális jogterületem lévén igyekszem naprakészen folyamatosan képezni magam, 2008 óta rendszerességgel veszem részt az igazságügyi műszaki szakértők részére megtartott szakmai konferenciákon.